Presentatietechniek

Hoe vertel je enthousiast over je bedrijf, je product en je aanpak? Hoe kom je over als je een groep moet toespreken? Wat is een goede presentatietechniek voor jou? Hoe ben je interactief met je publiek? Allemaal vragen die ik samen met jou beantwoord en ga oefenen als in een ‘generale repetitie’.

 • Vraag

  Ik moet voor mijn bedrijf een belangrijke presentatie geven. Ik vind het doodeng om voor een groot publiek te staan. Hoe maak ik een goede presentatie? Mijn baas vindt dat ik hulp nodig heb bij hoe ik presenteer. Dit soort vragen krijg ik regelmatig.

 • Aanpak

  Voor wie, wanneer en waarover moet je de presentatie houden? Dit zijn kernvragen ter voorbereiding op het moment van de presentatie. Wat is mijn boodschap, wat wil ik met mijn presentatie bereiken? Door antwoord te geven op deze vragen ontstaat er een verhaal. Vervolgens kijken we naar de vorm. Gebruik je PowerPoint, laat je een filmpje zien of ga je “bloot” voor je publiek staan met een overtuigend verhaal? Een goede presentator stelt hardop vragen aan zijn publiek en lardeert zijn verhaal met aansprekende praktijkvoorbeelden.


  Tijdens de training leer je de bouwstenen voor een goede presentatie kennen en te gebruiken. Je kijkt naar je eigen performance (houding, adem, stem en articulatie) want we maken filmopnames. Ben je goed verstaanbaar, hoe klinkt je stem, kom je enthousiast over? Allemaal zaken waarnaar we kijken en waarvoor je verbeterpunten krijgt aangereikt.

 • Resultaat

  Je hebt een zelfverzekerde uitstraling en je vertelt een overtuigend verhaal, een verhaal met een kop, een romp en een staart. Je bent interactief. Je bent je bewust van je houding en uitstraling voor een grote groep en weet daarmee te spelen.