Mediatraining

Heb je regelmatig te maken met de pers? Krijgt jouw communicatieafdeling vaak verzoeken om voor de camera uitleg te geven? Dan is het handig om te weten hoe journalisten te werk gaan. Waarvoor komen ze wel en waarvoor niet? Tijdens de mediatraining oefenen we praktijksituaties voor de camera met de microfoon én met een bekende journalist. Zo leer je op een ontspannen en open manier te reageren op de kritische insteek waarmee de journalist je benadert.

 • Vraag

  De vraag aan mij is: zorg dat alle managers van een bedrijf weten wat ze moeten doen als de pers belt. Hoe gaan journalisten te werk en hoe kun je je daar goed op voorbereiden?

 • Aanpak

  Samen met een bekende journalist en een cameraman gaan we aan de hand van ‘near misses’ de praktijk nabootsen. We oefenen de verschillende werkwijzes van de journalist. Zo oefenen we het radiointerview, de korte quotes voor het journaal, het uitgebreide achtergrondartikel in de krant, het telefonische interview voor de lokale omroep en het vraaggesprek in de talkshow.

  Tijdens de training gebruiken we een map met theorie en aansprekende voorbeelden uit de praktijk. Alles wordt gefilmd, dat kijken we samen terug en we bespreken do’s-and-dont’s.

  Na afloop ontvangt iedereen een persoonlijk advies.

 • Resultaat

  Je weet hoe je om moet gaan met de soms lastige vragen van journalisten. Je bent voorbereid op spreken voor de camera en je kunt omgaan met alles wat er tegelijk op je afkomt zodra je de pers te woord staat: vele vragen, flitslichten, microfoons onder je neus. Je weet hoe je je zenuwen kunt bedwingen en hoe je op een natuurlijke manier antwoorden op vragen geeft.